En medicinsk framgång, en fråga om ett lopp och så hösttider

Jag kan inte låta bli, utan börjar här: Skoljoggen fick avbrytas på Österro skola förra veckan. En tveklös snackis. En liten kille på skolgården sa att han sett den. “Den var vit. Jag tror det var en snöbjörn”. Sägs att björnungarna kan bli väldigt ljusa efter en solig sommar. En snövit brunbjörn, varför inte? En annan kul grej är att Lars Beckman, löparkompis och deltagare i Internationella löpargruppen, får sina forskningsresultat redovisade i Sveriges samlade medier idag. Att löpning gör dig smartare är ett påstående som, om inte annat, verkar stämma in på honom. Lars är onkolog och specialist på prostatacancer. Startade som sprinter när han var i tonåren och kan pressa sig under 40 på milen trots att han närmar sig 50 idag. Den forskargrupp där han ingår har kommit till helt nya insikter – intensivare strålningsbehandling kan spara pengar åt sjukvården, öka livskvaliteten för patienterna och kanske även förlänga livet på dem. Hur stort är inte det? Bra jobbat Lars!

Sedan så hade vi Lidingöloppet i helgen. Visst, vilket lopp och vilka tider. Men under oktober och november är inte loppen i Sundsvallstrakten fy skam heller:

1 oktober – Broloppet Sundsvall och Härnö Trail

13 oktober – Fågelberget Night Trail

8 november – ÖS Trailen

Noterar att Broloppet har förtvivlat svårt att klara den tuffa konkurrensen med Härnö Trail. Deltagarlistan ser mer än lovligt tunn ut. Överlever loppet eller kommer det att gå samma väg som inställda Drakloppet?

Så till lite viktig information om hösttiderna för Internationella löpargruppen. Från och med onsdag springer vi med start klockan 18 istället för 18.30. Eftersom det blir mörkare tidigare vinner vi lite ljus på det sättet.På onsdag starar vi som vanligt vid informationstavlan vid parkeringen i norra änden av Sidsjön. Vi joggar sedan till Grodtjärn där vi kör långa intervaller. Välkommen du också!

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.