Skål ta mig fan! Kartan är klar

Banan är lagd. Kartan är klar. Jag firar med en kopp kaffe i skogen.
På vissa delar av banan (läs Ottsjön, Uvberget)
har vi förstärkt med dubbla band, rött-gult och rött-vitt,
för att skilja banan från de röd-gula snitslar
med texten Gällö som också hänger ute i naturen.
 Vid Uvbergsstugan och Hulitjärnen är det röd-vita
snitslar som gäller för End of Season Trail.
Resten av banan är markerad med röd-gula band.

Löparvänner! Nu är det bara en månad kvar till End of Season Trail Unplugged 2014. Ute på fältet återstår några detaljer att lösa för mig och Lars Martinsson. Men banan är i huvudsak snitslad och precis som utlovat är kartan klar. Nu kan du lugnt ta dig en tur i End of Seson Trail-skogen till helgen. Spara ned, skriv ut och lägg kartan i en plastficka. Rusta dig med kompass, en överdragsjacka, vatten och något att äta i ryggsäcken. Mycket nöje:
Läs mer: I love the smell of skog in the morning.
Läs mer: Leka i geggamoja får ni göra i Stockholm.
Läs mer: Dags att tänka på End of Seson Trail.
Läs mer: End of Season Trail the movie (2013)
Läs mer: Gudomligt bra Sundsvalls trail (2013)

Spara ned och skriv ut. End of Season Trail tackar Kovlands IF, som sponsrar loppet med karta. Loppet startar vid Uvbergsstugan, strax öster om Hulitjärn. Vi springer sedan söderut, det vill säga i riktning bort från Uvberget, Följ markeringarna. Det är snitslat med röda och vita band i startområdet vid Uvbergsstugan.

I morgon kväll kör vi Fågelberget Night Trail (anglicismer är vår grej, som ni märker). Ute i skogen är det blött. Bäckar har svämmat över, broar har spolats bort och surhål och myrar har blivit till kärr efter de häftiga regnen i början av oktober. Härligt, tycker jag. Dessutom kommer det förstås att vara beckmörkt. Har du inte skaffat en pannlampa än så gör det nu. Jag tror att loppet blir riktigt kul. Jag hittade själv en pannlampa från Silva till ett riktigt bra pris (349 kronor) på en sportbutik i Birsta, som börjar på X och slutar på L. Silva kallar lampan Swe Light och med 150 lumen tror jag säkert att den duger alldeles utmärkt även i de snårigare partierna uppe på Fågelberget.
Visst finns det säkert vassare lampor till häftigare priser, men mitt förslag är att du inte lägger mer än det du verkligen behöver på din lampa och istället skänker överskottet till Läkare utan gränser. Organisationen gör just nu en heroisk insats för att rädda liv i Ebolahärjade Västafrika. Katastrofen kan bli oöverskådlig om inte omvärlden gör mer för att hejda viruset nu. 

Fakta om End of Season Trail 2014:
• Ca 15 km
• Ca 430 höjdmeter 
• Start Uvbergsstugan, Sundsvall, den 15 november klockan 11.00
• Ingen anmälningsavgift
• Inga nummerlappar
• Egen tidtagning
• Garanterat blött och skitigt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.