Så här ser våren ut för Internationella löpargruppen – tider, tröjor och tävlingar

Vilken vinter! Var är våren? Ungefär så är det just nu, den 25 mars 2018. Det var meningen att vi skulle vara i gång med uteträningen nu, men för att springa avancerat utomhus krävs fortfarande metalldubbar på skorna. Många har inte det. Därför har vi bestämt att vi ska skjuta på utepremiären i två veckor till. Lite synd, men så är det. Under vintern hade vi momentum.

 

Vi körde hårt inomhus i Sidsjö – och hade kul. Vi hoppas att många av er bevarat känslan och kommer med lika taggade när vi drar i gång.

Den 10 april, som är en tisdag, räknar vi med att ta de första löpstegen i grupp utomhus. Vi inleder med ett distanspass. Löpning en timme, 10 – 12 kilometer. Ambitionen är att alla ska kunna vara med, även den som inte springer. Därför är planen att även organisera en promenadgrupp – öppen för alla, precis som löpningen. Varje tisdag fram till och med sommaruppehållet kör vi sedan på med det här upplägget. Preliminär tid på tisdagar: 18.30.

Torsdagen den 12 april kör vi igång med kvalitetsträningen, under ledning av Bosse Schefström. Han kommer att lägga upp ett träningsschema med sikte på vårens och försommarens lopp.  Schemat publiceras i vår Facebook-grupp när det är dags. Preliminär tid torsdagar: 18.30.

Här siktar vi på att ha med löpare på startlinjen:

Ica-loppet den 12 maj

Sidsjöloppet den 26 maj

Indalsledenloppet den 16 juni

Borgsjön runt den 30 juni

 

Som du säkert redan vet så har vi tagit fram nya tröjor. Ett måste på loppen. Samtidigt funkar emblemet som ett sätt att bygga gemenskap och stolthet vid sidan om också. Vi har fortfarande ett antal tryck kvar i butiken. Om du har ett plagg som du vill ha Internationellas emblem tryckt på så hör av dig. Trycket kostar 50 kronor (självkostnadspris).

Här kan du läsa mer om Internationella löpargruppen.

Följ oss på Instagram och Facebook.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.