Önskar jag själv kommit på det

Miranda Kvist i Sidsjö.Traillöpare och entreprenör - grundare av Team Nordic Trail.
Miranda Kvist, trraillöpare och entreprenör – grundare av Team Nordic Trail.

Varför kom inte jag på den här grejen? Team Nordic Trail (TNT) gör det jag älskar och har en skalbar affärsidé. Reser runt i landet och startar nya löpargrupper, arrangerar löparresor och säljer löparprylar. Antalet medlemmar växer. Affären växer. Hur bra är inte det? I torsdags var det uppstart för TNT Sundsvall. Jag var där och provade på och passade på att få ett överjordiskt magknip. Antagligen utlöst av för mycket stress och för mycket grönt te i giftig blandning. I det skicket kunde jag inte göra TNT-passet rättvisa. Istället blev jag liggande på rygg, med uppdragna knän i Sidsjöbacken och tid att fundera på det där med affärsidén. Nyckeln i TNT-framgången är förstås medlemskapet. Deltagarna betalar för coachning och en kick ut i naturen, som de längtar efter.

TNT
Team Nordic Trail startar upp löpargruppen i Sundsvall. Ungefär 30 personer provade på i torsdags. Backintervaller i Sidsjöbacken.

Priset är 395 kronor per år och ytterligare 99 per månad, utan uppsägningstid, för gruppträningen. På köpet kommer känslan av samhörighet, delaktighet och gemenskap iklädd klubbtröjan med den snygga loggan. Dessutom kommer schyssta erbjudanden med medlemskapet. Allt är smart paketerat på sajten och i sociala medier. Kommunikationen är vänskaplig, som kompisar emellan. I torsdags höll vd:n och grundaren Miranda Kvist i passet. Hon förkroppsligar TNT-filosofin. Fan, det är smart. Samtidigt, i en annan del av löparvärlden kämpar löparmagasinet Spring – Löpning för alla för sin överlevnad.  Vägen ut ur krisen går via Springklubben. Rätt väg förstås, men är erbjudande tillräckligt? Klubbmedlemskapet ger tidningen i brevlådan och olika rabatter på böcker, coachning och så vidare. Önskar att klubben kommer att rädda journalistiken, men tvivlar.  Själv har jag fått en egen idé. Jag vill göra som Miranda Kvist, leva på det jag älskar att göra. Jag ska säga att jag faktiskt inte låg i backen hela passet, utan deltog i uppvärmningen och kollade in några övningar. Lekfullt och roligt verkar vara ett bra koncept.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.