Ljustorp borde platsa i en Sundsvallsklassiker

#9 #blogg100
Klassiker är ett ord i tiden. Används antagligen för ofta. I helgen avgjordes Medelpad Classic Ski mellan Bredsjön och Bergeforsen genom Ljustorps socken. Verkar ha varit ett fantastiskt fint skidlopp. Blir sugen på att vara med nästa år. Jag har tidigare skrivit kort om en annan klassiker, som ännu så länge bara finns på skrivbordet. Sundsvallsklassikern. Tycker det är lite tyst om planerna. I dag googlade jag på ”Sundsvallsklassikern” och fick faktiskt en ny träff. Ett informationsmöte har hållits i Idrottens hus, Nordichallen, Sundsvall för någon vecka sedan. En kille som heter Thomas la ut kallelsen på Alnö Race Teams hemsida. Tack för det! Mejlet är i stort sett oredigerat, skriver han, och så här lyder det:

Sundsvallsklassikern vill: 
 få en frisk och aktiv stad genom att få folk att röra på sig under hela året med flera motionsmål
 stärka Sundsvalls varumärke som evenemangsstad 
 att arrangörsföreningarna ska kunna utveckla sin verksamhet samt marknadsföra sig och sin sport. 

En Sundsvallsklassiker gör du genom att genomföra 4 av loppen som ingår i Sundsvallsklassikern under 12 månader. 
Grenarna är löpning, cykel, simning, skidor och skridskor 

Vi söker föreningar som redan arrangerar ett lopp eller har ambitioner att starta ett och tror på idén att en Sundsvallsklassiker stärker möjligheterna att locka fler deltagare till loppen. 
Det behöver alltså inte vara ett befintligt lopp utan du och din förening är välkommen att pröva just er idé! 
Välkommen på informationsträff den 23 januari 2013 kl 18:30 i Nordichallen. (Idrottens hus) 

Anmälan görs till Lena Andersson på lena.andersson@vnidrott.rf.se

Med tanke på Medelpad Classic Ski arrangeras av Timråföreningarna Bergeforsens SK och Ljustorps IF, så hoppas i alla fall jag att de som nu är involverade i planeringen av Sundsvallsklassikern tänker på Sundsvall i dess vidaste bemärkelse. Sundsvallsregionen inbegriper ju även Ljustorp. Jag tycker nämligen att det är bäst att utveckla det som redan finns och som är bra. Visst går det att dra ett helt nytt lopp eller utveckla Södra berget runt. Det senare med goda förutsättningar att lyckas Själv håller ändå på 46 kilometer i vacker Ljustorpsterräng. Jag tror att det loppet, med rätt matchning, kan bli en riktig klassiker. Jag vill vara med.

Värt att utveckla. En fin runda som med lite fantasi kan bli 46 kilometer och seedningsgrundande för Vasaloppet.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.