Kittad för en badrunda på Alnö

20160723_131034
Soppatorsk. Då är det tur att det finns löpare i närheten. I utbyte mot att jag puttade på tog jag bilden. Fick ett kortare fyspass på vägen.

Medan andra sprang Lögdö Cross Country passade vissa på att ta ett dopp. Jag valde badrundan mellan Hartungviken och Bänkåsviken med en avstickare runt Spikarna. 23 grader i luften, 20 i havet och inte en mygga. Gissar att det var annat på myrarna i Rigåsens nationalpark i Lögdö vildmark. Blir det en halvmara nästa år och regn så lovar jag ändå att komma. Badrundan brukar jag göra varje sommar. Jag delar den som en uppmaning till alla som turistar i trakten att ta på dojorna och springa en timme eller två. När du är klar är det bara att hoppa i havet. Njutningen är monumental. Starta vart du vill, eller gör som jag. Lägg ut filten på Hartungviken och spring sedan på landsvägen via Havstoviken, Tranviken, Krokviken till Bänkåsviken och tillbaka.

Powered by Wikiloc
Dikesrenarna blommar av renfana och mjölkört, asfalten ångar och havet är lika blått som himlen. Högsommar som bäst.

Vill du lägga in lite traillöpning ta en sväng runt Spikarna. Givetvis har du kollat väderprognosen först. Få löprundor är så väderberoende som den här. Ingen antagligen. Tidningen Elle, ni vet den om mode, sammanställde nyligen en lista över landets bästa havsbad. Listan har delats viralt i Sundsvall eftersom Tranviken omnämns tillsammans med Pite havsbad som Norrlands bidrag. Visst är Tranviken bra, men Smitingen i Härnösand är minst lika fint. För att inte tala om alla badvikarna längs kusten ned mot Åstön – Svartvik, Byviken, Svenskär, Sandsten, Åvike. Alnös egen Hartung, tycker jag är bättre än Tranviken. I Njurunda har vi Norrvikssand. Tidningen Elle missade lite grand i sin research. På min badrunda la jag dessutom in ett fyspass. Mannen och kvinnan på bilden hade fått soppastopp. Jag knuffade på deras kit-car i en uppförsbacke. Det är så man kittar sig för en badrunda med fys.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.