Kartan till End of Season Trail

Klicka här för en större karta.

Topgrafi.

End of Season Trail är på plats. Klicka här så kommer du in på Google Maps och kan kolla in detaljerna. Tanken är att loppet ska gå att springa i tre olika rundor. Start och mål är Uvbergsstugan, scoutstugan ovanför Hulitjärn. Om du klickar in dig på Google Maps här och använder zoomverktyget, så ska jag försöka beskriva hur rundorna går (ambitionen är att göra det här lite tydligare så småningom, men tills vidare får du nöja dig med det här).

  • Korta rundan är cirka sex kilometer. Start vid Uvbergsstugan (den gröna ploppen på kartan). Rundan går sedan mot Hällomsberget, gör en loop i obanad terräng och går sedan tillbaka samma väg mot Uvbergsstugan. På vägen tillbaka så kan du testa att springa på den motsatta sidan Hulitjärn. 
  •  Mittimellanrundan är cirka 13 kilometer. Inledningen är förstås den samma som för korta rundan, men efter cirka fem kilometer viker banan av mot Klippstuga. Här blir det löpning på en del riktigt fina stigar. Vid korsningen efter cirka 11 kilometer viker du av tillbaka mot Uvbergsstugan istället för att växla in på avsnittet mot Laggarberg och Skönviksberget. 
  • Långa rundan är cirka 21 kilometer. Där ingår allt, kort och gott. 

Som sagt, ambitionen är att göra en tydligare banbeskrivning så småningom. Vi har ju ett par veckor på oss. Vi sprang långa rundan i dag, jag och Lars Martinsson. Vi kan lova att det är ordentlig blött på sina håll, precis som det ska vara i oktober. Har vi tur är det dessutom lite krispigt i luften den 26:e. På dagens tur hade jag ingen kamera till hands, så jag får bjuda på den här bilden från förra vändan istället.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.