Invigningen av den officiella löparsäsongen 2016 – check!

 

Sex grader varmt, sol, klarblå himmel och takdropp. I almanackan står det den 10 mars – och jag utser helt på egen hand den här fantastiskt vackra vårvinterdagen till den officiella invigningsdagen för löparsäsongen i Sundsvall 2016! Jag mötte några andra glada säsongsstartsfirare ute på min milrunda mellan Bergsåker och Västermalm. Vi utbytte nickar och morsningar, inga övriga fraser, men jag är helt säker på att vi var överens om högtidligheten. Pang, så där bara. Äntligen igång igen. Många vänner har strävsamt sprungit hela vintern, det vet jag. Jag är imponerad över ert tålamod och er mentala styrka. Att övervinna mörkret en slaskig vardagskväll i valfri vintermånad med en löparrunda kräver styrka och fördragsamhet med halka, svettiga lager löparkläder, tunga steg och kyla som kryper in på skinnet. Själv har jag låtit kroppen hela ihop med konditionsträning på spinningcykeln, yoga och gymträning. Och inte kände jag mig som någon gasell idag heller, men ändå. Förutsättningar finns i alla fall för att slipa till ett hyfsat anständigt steg igen. För mig har det varit bra medicin att avstå löpningen. Nu väntar vägen mot formen igen. Att begära det omöjliga är ju dumt, men fortsätter resan med dagar som den här mellan inslagen av gråväder så kommer den att bli fantastisk. En sak till. Det här blogginlägget är i all sin enkelhet också det första som står på helt egna ben på nya sundsvallsstigar.se. En invigning till med andra ord. Nu kör vi! Kalendariet ser ut så här på sundsvallsstigar.se: Sidsjö Winter Race 2016 – hur blir det? Jag ska pressa Simon och Pessi på lite information om årets upplaga och om de kanske har fler nyheter. Moove Berg till berg får ett helt nytt upplägg den 27 augusti 2016. Vad har Mats Störtebecker i kikaren? Att var och en av oss ska få hitta vår egen väg mellan bergen är klart. Jag kommer att återkomma med en komplett lista över årets lopp i Sundsvalls med omnejd, som i det här fallet är 15 mils radie från Bergsåker. Ha det gott!

/Fredrik

IMG_0036

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.