Fyra lopp i stan på en månad

Snart går jag på semester, men vill ändå passa på att lyfta på blicken och kika framåt. Där borta i mitten av augusti, en evighet bort, går nämligen startskottet för en intensiv månad i löparstaden Sundsvall. I fjol hade vi två lopp under samma period. I år är det fyra. Dels har Broloppet bytt datum till den 12 september. Dels ser ett helt nytt lopp dagens ljus – Stenstansloppet över 7,5 kilometer som avgörs under Stenstadsdagarna. Ett lopp som vänder sig till motionärer, från fotgängare till löpare med högre fart. Bakom nytillskottet står mina kollegor på Sundsvalls Tidnings marknadsavdelning, Sundsvalls egen trailstjärna Andreas Svanebo och bilfirman Northcar. Summa summarum har vi alltså två asfaltslopp som har en bansträckning över Sundsvallsbron, två lopp som korsar Norra berget på ett eller annat sätt i terrängen och två lopp ur båda kategorierna med målgång på Stora torget och flera olika distanser, från 3 kilometer (barn) till halvmaraton.

12 augusti, Drakloppet, trail, 3, 6,5, 10 och 21 kilometer, 300 kronor (400 kronor efter 5 augusti) och billigare för barn
29 augusti, Berg till berg, trail och asfalt, ca 10 kilometer, 200 kronor
5 september, Stenstansloppet, asfalt, 7,5 kilometer, 300 kronor
12 september, Sundsvallsbrolopp, asfalt, 6, 10 eller 21 kilometer, 250, 300 eller 400 kronor beroende på distans

Som ni ser så kostar det en slant. 300 spänn för att springa 7,5 kilometer är att ta i, tycker jag. Å andra sidan lockar Stenstansloppet med utlottning av en ny bil i sitt program. Att vi har många löpartävlingar att se fram emot klagar jag däremot inte på. Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.