Ett gott råd till årets vackraste lopp

Lagbilden från vänster: Josef, Sohaib, Raage, Gulet, Fredrik (jag), Ali, Khalif och Futsum. Vi saknar bara Poonam och Nadeem. Starkt gäng med potential. Nästa år får Sports gym passa sig ; )

Jag minns inte när jag hade så här kul senast! Indalsledenloppet var till och med roligare än jag kunde föreställa mig. När jag tänker på vilken potential den här tävlingen har så borde det ju med ganska enkla knep gå att till och med dubblera antalet tävlande. Alla skulle få plats, utan problem. Vi gjorde vågen på sju sträckor. Lyfte varandra hela vägen in i mål. På vägen visade Internationella föreningen att det finns en otrolig vilja att prestera i det här gänget och att det är hur kul som helst att göra det när man får chansen. Många i vårt lag har saknat vettiga träningsförutsättningar, andra brukar helt enkelt inte springa, så vårt resultat i lördags var över förväntan. Vi kom 28:a av 53 lag och sprang in på tiden 6.41:49. En reflexion som några löpare gjorde i målområdet var att till nästa år så kanske arrangörerna bord tänka över möjligheten att dela upp starten så att tävlingsklassen startar efter motionsklassen. Nu är det ju rätt ödsligt i målområdet när de snabbaste löparna dundrar in. Bra tänkt Clary! Jag håller med. Tänk över den saken. Själva ska vi jobba vidare på träningsrutinerna för vårt gäng och nästa år, då jäklar, då kommer vi igen!
• ST gjorde en kul intervju med Robin Bryntesson som du kan titta på här:

• Vinnarlaget med elitidrottarna från Sports gym gjorde en egen film. Lite kryptisk men ändå jäkligt rolig och inspirerande och du kan kolla in den här. 
• Här kan du höra ultralöparen Frida Södermark berätta om sitt lopp, där hon dansade in i mål till tonerna av ett spelmanslag. Hon kommer att jämföra Indalsledenloppet med Comrades, Sydafrika i sitt nästa blogginlägg. Jag tror, uppriktigt sagt, att Indalsledenloppet är en betydligt trevligare resa på alla sätt. Båda loppen avgörs i huvudsak på väg, märk väl.
Här är länken till Fridas blogg.
• Här är hela resultatlistan med sträcktider i motionsklassen.
• Här är hela resultatlistan med sträcktider i tävlingsklassen.
Värt att notera är att Sundsvallslöparen Gebremeskel Elias, som tävlar för IFK Umeå, vann sin sträcka på imponerande 43.19 och slog Sports gym starka skidåkare Oskar Kardin. Sådana löpare borde fångas upp och inte släppas till andra klubbar (om de inte vill själva förstås) och på sikt lämna stan på grund av bristande intresse i Sundsvall. Där måste vi jobba fram en lösning, tycker jag. Dessutom hade vår kille, Gulet Farah Hassan, åttonde bästa tid i motionsklassen på sista sträckan med sina 38.10. Mycket bra jobbat där! Själv fokuserade jag på att springa och att heja på, så dokumenterandet kom i tredje hand. Men några bilder blev det:

Khalif, Ali, Said, Gulet.
Raage fotar IFK Umeå. Två i tävlingen.
Lagändringar strax före start.
Växel 7. Josef till Gulet.
Yngst och snabbast.
I väg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.