Drakloppet 2014 och en fråga om tajming

Per Jangdal och Roger Hugosson kan vara nöjda med arrangemanget, men har en del att fundera på. Vilken väg är rätt för att nå 500 på startlinjen i Drakloppet 2015?
Läste nyss ett inlägg på Facebook om att hösten har kommit till Sverige. I alla fall till Kebnekaise. En snabb nätkoll bekräftar. Medeltemperaturen ska ligga mellan noll och tio grader fem dagar i följd och det har den tydligen gjort i Tarfala, enligt TT. Drakloppet är inget hösttecken. Däremot en signal om att sommaren inte har så många veckor kvar i Sundsvall heller. För fyra år sedan sprang jag i toppluva. I går var det lika vackert, men varmare. En fantastisk sensommarkväll. Solig. Mild. Lite svalt i skogen. En temperatur som ändå höll svettningen under kontroll. Men kanske är det ändå ett problem att Drakloppet går i augusti? Konkurrensen mellan trailloppen kan i vilket fall inte bli hårdare än nu. Frågan bör i alla fall ställas av Roger Hugosson, tävlingsledare för Drakloppet, som hade all anledning att vara nöjd med arrangemanget i går. Näst intill perfekt. Ändå var vi ”bara” 260 som startande, barnklasserna inkluderade. Både E4-loppet och Ica-loppet drar det dubbla i Sundsvall. Och det trots att Drakloppet bjuder på en så mycket större löparupplevelse. Om tävlingakalendern är full, så betyder det också att plånboken kan bli tom. Startavgifterna är på sina håll hutlösa. En efteranmälan till Drakloppet kostar 400 kronor. En skapligt slant men bara en tredjedel av Axa Fjällmaraton, som gick loss på det tredubbla under helgen som gick. Axa kör dessutom lopp en hel vecka i sträck. Till helgen är det dags för Skutan runt i Åre. Sista helgen i augusti är det Ramundberget Challange. Inget av loppen lockar så många som Axa, men de drar folk och är definitivt inte gratis. Hemma i Sundsvall slåss dessutom Berg till berg om uppmärksamheten under samma helg. För att ta dig mellan Sundsvalls båda stadsberg får du betala 300 kronor om du, som jag, brukar vara lite sent ute. Och som om det inte räckte så är det premiär för Höga kusten trail den 6 september. Där får du hosta upp 690 kronor för att ta dig 43 kilometer genom det ångermanländska världsarvet. Frågan är väl om det inte vore rätt väg för Drakloppet att byta månad? I juli går det knappt några lopp alls. Jag som sprang i går tycker i vilket fall att Drakloppet är värt varenda krona. Halvmaran är tillräckligt avancerad för att vara en utmaning. Och med tre distanser att välja på så finns det gott om plats för ett bredare startfält.   

Trailben.
David Holmberg slutade trea. Martin Hammarberg två.

Andreas Svanebo i mitten sprang hem halvmaran på 1.27.46. Rätt överlägsen när allt kom omkring. Ellinor Kempe i förgrunden.

Utsikt från bakre startled.

Jag och Johannes Höglund. 2.06.51 respektive 2.03,11.

Samling på Stora torget före start.

Marlene Wikberg, Nordic Military Training.

Martin Nissar och Pessi Liukkonen. I bakgrunden Catarina Ljungberg.

Och så resultatlistan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.