Årets julklapp till alla löparvänner: Sundsvall Trail Tour 2014

Onsdagkväll. Mindre än en månad kvar till jul, men fortfarande gröna gräsmattor och plusgrader ute. När jag skriver det här börjar det dessutom blåsa upp till storm. Vem längtar inte efter vintern? En liten tröst är väl att det fortfarande går att springa i skogen. Räcker inte det för dig så kan jag pigga upp med en löparnyhet. En tidig julklapp till alla löparvänner i Sundsvall, om man så vill. Här kommer den: Sundsvall Trail Tour är född. 

I somras tävlade världens bästa kvinnliga traillöpare i Drakloppet. Kommer Emelie Forsberg tillbaka till Drakloppet och gör ett gästspel i Sundsvall Trail Tour 2014?  

På Running Sundsvalls hemsida kommer grundinformation om Sundsvall Trail Tour att publiceras. 

Sedan några dagar är det klart att Sundsvall får en helt egen, lokal trailserie med fem unika lopp.

Läs mer här:

Sundsvall Trail Tour startar den 9 mars med Sidsjö Winter Race. Serien avslutas den 15 november med End of Season Trail – vårt eget lopp som alltså kommer tillbaka lika lerigt, unplugged och kul som sist. Här är en liten påminnelse om hur det var:

 

Idékläckaren är Roger Hugosson, SOK. Tanken började gro när han blev kontaktad av tre gymnasieelever, som startat UF-företaget Run UF. De ville ha lite input av Roger, som är erfaren tävlingsledare för Drakloppet. Fröet växte till en liten planta efter några telefonsamtal under Allhelgonahelgen. Och så i fredags, över några koppar kaffe på Kulturmagasinet, blommade allt ut. Resultatet ser du längst ned i det här blogginlägget. UF-företagarna, som sådde fröet, är själva med som arrangörer av Gumsekullen Vertical den 5 maj. Så kan det gå.

Roger Hugosson fick en idé.

Tiden är nog på alla sätt mogen för den här trailserien. Sundsvall har perfekta förutsättningar för traillöpning. Dessutom finns det gott om löpare. Runt om i landet har det på senare år ploppat upp det det ena mer extrema loppet än det andra. Jag tror att den här serien står sig rätt bra i sammanhanget. Vart och ett av de fem loppen  har sin egen karaktär. Den gemensamma nämnaren är att de kommer att ta deltagarna långt bort från allfartsvägarna. Jag säger som Pessi Liukkonen, upphovsman till Sidsjö Winter Race, sa i fredags: Jag tror att det här kommer att bli riktigt, jäkla bra!

Pessi Liukkonen längtar efter snöpuls i Sidsjö.

Sundsvall Trail Tour 2014

9 mars Sidsjö Winter Race
10 maj Gumsekullen Vertical
13 augusti Drakloppet (nu även med 21 km)
18 oktober Fågelberget Night Trail
15 november End of Season Trail

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.