Allt du behöver veta inför End of Season Trail

SMHI:s väderprognos för lördag – så mycket oktober som det kan bli.

Bara fyra dagar kvar till End of Season Trail 2013. Som ni ser på bilden så verkar vi få riktigt oktoberväder. Mulet, regn och kallt. Men vi verkar inte få några stora mängder nederbörd. Bara någon millimeter och vi får ju vara glada för att vi slipper snöglopp. Underställ och tunn regnjacka känns som ett bra klädval.

Så här sammanfattar tankesmedjan
på Expressen vädret som väntar.

Som ni säkert redan listat ut så är End of Season Trail ett annorlunda motionslopp. Vi springer utan nummerlappar, vätskekontroller och anmälningsavgift. Tidtagningen sköter vi själva. Unplugged, kort och gott. Loppet går i huvudsak i två distanser – 13 kilometer och 21 kilometer. Här hittar du kartan. Här kommer lite allmän information och några regler som gäller för loppet. Läs dem och så hoppas vi på riktigt bra löpning på lördag:

  • Vi samlas klockan 10.30 lördagen den 26 oktober och startar klockan 11.00. Uvbergsstugan i Huli, Sundsvall, kommer att vara start och mål. 
  • Till Uvbergsstugan kommer du enklast med bil. Åk gärna med en kompis och kör inte hela vägen fram till stugan. Använd istället parkeringsplatsen vid kraftledningsgatan.    
  • Uvbergsstugan kommer att vara öppen. Möjlighet finns alltså att byta om inomhus och att lämna ifrån sig överdragskläder. I stugan finns det vatten och toalett. Däremot inte dusch. Ta gärna av dig löpardojorna utomhus.
  • Ta med mobiltelefon. Vid starten kommer det att finnas en lista där du skriver upp ditt namn och telefonnummer. När du går i mål stryker du dig från listan. En säkerhetsåtgärd. 
  • Kartor kommer att finnas till hands för den som vill. Banorna är snitslade och går att följa utan karta.
  • Ta gärna med dig något att äta och dricka. Blir loppet tufft, kallt och blött så är det bra att få i sig energi både under loppet och efter. 
  • Glöm inte att ha kul och ta hand om varandra där ute.
Vi hoppas förstås på en riktigt bra dag i skogen. Men, om ni inte tycker att det räcker med löpning för den här helgen efter End of Season Trail så kan jag rekommendera en långrunda med Running Sundsvall redan klockan 10.00 på söndag. Ha det gott!

3 kommentarer

Lägg till din

Hej Fredrik!
Jag och några kompisar var ofina att tjuvstarta sisådär en halvtimme. Vi fick en fin tur, även om vi behövde ca 90 min på 10 km (valde bort första berget). Tack för ett trevligt initiativ och bra snitsling! Nästa år (?) kanske vi tom vågar delta på riktigt.
/Charlotta Palmgren

Hej!
Tack för ett mycket trevligt initiativ.
13 km var en lagom runda för mig. Till nästa år kanske man ska köpa ett par trail-skor ändå. Inte för att jag voltade nån stans, men man fegade lite utför vilket gjorde det svårt att ligga på en jämnhög pulsnivå loppet igenom.
Vi syns nån gång i skogen. På trail, snöskor, skidor, snowboard, långfärds eller vad som passar bäst.
// Per-Ivan

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.